Gölbaşı Osb’ye Doğalgaz Ulaştırılabilecek

    0
    403

    AK Parti Milletvekili Murtaza Yetiş, mevcut doğal gaz dağıtım bölgeleri lisans kapsamı dışında kalan organize sanayi bölgelerine doğal gaz ulaştırılması ile ilgili kararnamenin Resmi Gazete’de yayımlandığını açıkladı.
    17 Ocak itibariyle yürürlüğe giren kararın, OSB’lerdeki işletmelerin ihtiyacı olan doğal gazı temin etmek için doğal gaz ulaştırılmasını sağlamaya yönelik yapılacak yatırımlara ilişkin esasları belirliyor.
    AK Parti Adıyaman Milletvekili Dr. Murtaza Yetiş, konuyla ilgili şu açıklamada bulundu:
    “Mevcut Doğal Gaz Dağıtım Bölgeleri Lisans Kapsamı Dışında Kalan Organize Sanayi Bölgelerine Doğal Gaz Ulaştırılması kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı. 17 Ocak itibariyle yürürlüğe giren karar, doğal gaz dağıtım bölgeleri dışında kalan yatırım teşvik uygulamaları bakımında 5.ve 6. Bölgelerde yer alan illerde kurulmuş olan OSB’lerdeki işletmelerin ihtiyacı olan doğal gazı temin etmek için doğal gaz ulaştırılmasını sağlamaya yönelik yapılacak yatırımlara ilişkin esaslar belirliyor. Yürürlüğe giren bu kararın, uzun bir süredir çözümü için çaba gösteriyoruz. İnşallah Gölbaşı OSB’nin doğalgaz sorununa bir çözüm getireceğiz.
    İlçe Kaymakamımız Ali Edip Budan Bey’in OSB’nin eksiklerini giderme konusunda epey çabaları oldu. OSB’nin su ve elektrik sorunu daha önce Kaymakamlığımız tarafından çözülmüştü. Özellikle Gölbaşı ilçemizdeki OSB’nin en büyük problemi doğalgaz hattının organize içine kadar ulaştırılamaması sorunuydu. Bu nedenle birkaç büyük yatırımın da askıda kalmasının kendilerini üzdüğünü, uzun bir süre bu sorunun çözümü için bakanlık nezdinde girişimlerde bulunduk. Türkiye’de benzer sorunların ortaya çıkmış olması nedeniyle çözüm olarak Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’nca BOTAŞ Genel Müdürlüğü’nün, mevcut doğal gaz dağıtım bölgeleri lisans kapsamı dışında kalan Organize Sanayi Bölgelerine (OSB) doğal gaz ulaştırılmasıyla ilgili görevlendirildi. Adıyaman Valiliğimizin başvurusu ile uygun görülmesi durumunda, Gölbaşı OSB’ye doğalgaz ulaştırılması için yapılacak besleme hatlarına ilişkin yatırımların bedeli Botaş tarafından karşılanacak. Karar kapsamında Botaş tarafından inşa edilecek boru hattı yatırımı ve bütçesi Kalkınma Bakanlığı’nca Botaş yatırım programına dahil edilecek.”

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz