Gölbaşı Belediyesinden Ramazan Denetimi

    0
    207

     Adıyaman’ın Gölbaşı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri Ramazan ayı denetimlerini sıklaştırdılar. 
    Gölbaşı Belediyesi Zabıta ekipleri ve ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri denetimlerinde ağırlıklı olarak, sağlığa uygunluk koşulları, ruhsat, vergi levhası, çalışanların temizliği, gramaj, kılık kıyafet temizliği konusunda incelemeler yapıyor. Gıda üretim yasasına uygun hareket etmeyen iş yerleri ve imalathanelerde uyarılarda bulunuluyor. Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği’nin ekmek ve Ramazan pidesi tarifesine bağlı kalmak şartıyla gramaj denetimleri yapıyor. Eksik gramajlı ekmek ve pideler tek tek tespit ediliyor. Kural ihlali yapan iş yerlerine önce uyarı cezası ardından yapılan kontrollerde aynı hata tekrarlanıp uyarı dikkate alınmamışsa bu kez cezai işlem uygulanıyor. Yapılan denetimlerin hem insan sağlığı hem de vatandaşların maddi açıdan haksızlığa uğramaması için titizlikle sürdürüldüğünü belirten Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, vatandaşın sağlıklı sağlıklı bir ortamda alışveriş yapmasını amaçladıklarını belirtti.
    Özdemir,“Vatandaşlarımızın sağlıklı, sağlıklı bir ortamda gönül rahatlığıyla alışveriş yapmasını amaçlıyoruz. Ramazanın vazgeçilmezlerinden Ramazan pidesi ve ekmeğin gramaj tespiti, çalışanların kılık kıyafeti ve mekânın temizliği gibi konularda titiz bir çalışma sürdürüyoruz. Denetimler sırasında esnafımızı eksiklikleri ve hataları konusunda uyarıyoruz. Yaptığımız kontrollerde uyarılan konularda hata tekrarlanıyorsa cezai işlem uyguluyoruz. Esnafımız da yapılan denetimler sonrası eksikliklerini gideriyor. Vatandaşlarımız gıda 

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz