Toplu Konut İdaresi (Toki) ve Gerger Kaymakamlığı tarafından yaklaşık 2 yıl önce projelendirerek hayata geçirilen Gerger Toki konutları hak sahiplerine kura ile verildi.
Gerger Kapalı spor salonunda Noter huzurunda yapılan Kura çekiminde 3+1 ve 2+1 olmak üzere iki ayrı kategoride kura çekimi yapıldı.
Hak saiplerinin gözetiminde noter huzurnda çekilen kuralarda 6 katlı binaların bodrum ve çatı katları dahil tüm katların kuraları çekildi.
Hak sahiplerinin bir çoğunun istanbul ve farklı şehirlerde olması sebebiyle katılımın fazla olmadığı kura çekiminde adaletli bir sistem uygulandı.
Toki kuralları gereğince hak sahipleri kendi aralarında daire değişkliğine gidebiliyor. Şerefiye bedeli ödenerek katların değişiminin de söz konusu olduğu belirtildi.
PHA