Eskrimde Başarı

    0
    355

    Büyükler Satellite Turnuvası’nda Türkiye’yi temsil eden Adıyamanlı milli eskrimciler, Türkiye’ye 1 altın ve 1 bronz madalya kazandırdı.

    Ankara’da 13 – 15  Kasım tarihleri arasında yapılan Büyükler Satellite Turnuvası’nda Türkiye’yi temsil eden milli eskrim sporcusu Martino Minuto Türkiye’ye 1 altın madalya kazandırarak Adıyaman’ı taçlandırdı.

    Ankara’da yapılan Turnuvanın final mücadelesinde rakibi T. Burak Babaoğlu’nu  15-9’luk skorla yenen Milli Sporcu Martino Minuto, altın madalyanın sahibi olurken, madalyası Spor Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya tarafından takdim edildi.

    Adıyamanlı bayan kılıç ustalarından Büyükler Epe Kategorisinde Nisanur Özkalaycı ise Bronz madalya alarak Türkiye üçüncüsü oldu.

    Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, Adıyamanlı Milli sporculardan Martino Minuto Eskrim sporcusu olarak Adıyaman adına bu spor branşındaki başarılarıına bir yenisini daha eklenmiş olduğunu söyledi.

    Adıyamanlı Eskrimcilerin elde ettiği uluslararası başarılar ve kazandıkları madalyalarla Adıyaman’ı ve ülkeyi en iyi şekilde temsil ettiklerini belirten İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı,” Son birkaç yıl içeresinde hocalarımızın büyük özveri ve gayretleriyle yetişen Adıyamanlı kılıç ustası Eskrimcilerimizin bu gün altın madalya  alması hepimizi gururlandırıyor. ilimizin sporda geldiği son nokta tekrardan kamuoyuna sunulmuştur.  Ben düzenlenen şampiyonada 3.lüğü elde ederek Bronz madalya kazanan Adıyamanlı Milli Bayan sporcumuz NisanurÖzkalycı ve tüm sporcularımızı kutluyor, eskrimcilerimizi bu seviyelere getirerek yetiştiren antrenörlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

    Elde edilen başarının asla tesadüf olmadığını belirten İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, sporcuların hazırlandıkları farklı branşlar ve yarıştıkları müsabakalar sonrasında şampiyonlukların peş peşe gelmeye başladığını belirterek, Adıyamanlı ailelerin çocuklarını İl Müdürlüğüne bağlı spor kurslarına yazmalarını istedi.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz