Çocuklarda Göz Bozukluğuna Dikkat

    0
    313

    2015-2016 eğitim öğretim yılının başlaması ile milyonlarca öğrenci 1. sınıfa başladı. Birçok öğrenci görme bozukluğu nedeniyle okuma-yazma konusunda büyük sıkıntılar yaşıyor.

    Özellikle okuma – yazma konusunda geç kalmış birçok öğrencinin okuma geç kalmalarının en büyük sebebinin görme bozukluğu olduğunu belirten uzmanlar, aileleri çocuklarının gözlerini kontrol etmeye davet etti.

    Her sene okullarında yeni eğitim – öğretime başlayan çocukların gözlerinde kontroller yaptıklarını ifade eden Atatürk İlkokulu Psikoloji ve Rehber öğretmenleri Muhammed Işık ve Şefika Gamsız, aileleri çocuklarının gözlerini kontrol ettirilmesi konusunda uyardı.

    Rehber öğretmeni Muhammed Işık, bir çok çocuğun görme bozukluğu nedeniyle okuma ve yazmaya geç başladığını belirterek, şunları söyledi:

    “Her sene öğretim yılı başında öğrencilerimize özellikle 1. Sınıf öğrencilerimize göz taraması uyguluyoruz. Çünkü öğrenciler ve aileler özellikle ilkokulda öğrencilerinin başarısız olması durumunu farklı sebeplere bağlıyorlar. Bazen sebep çok farklı çıkıyor. Öğrenci okuma yazmayı öğrenemiyor. Geç geçiyor. Araştırıyoruz herhangi bir problem yok. Ama meğerse çocukta bir görme problemi var. Yada ufak derece de miyop var tahtayı net göremiyor. Halbuki o çocuk tespit edildiğinde bir gözlük taktığında veya tedavi edildiğinde eğitim başarısı artıyor. Bizde bunları birinci sınıftan tespit ederek öğrencilerimizin bu gibi dezavantajlı durumlardan kurutulmasını sağlamaya çalışıyoruz”

     

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz