CHP, Aşure Dağıttı

    0
    228

    Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman il Teşkilatı Muharrem Ayı nedeniyle aşure dağıttı. 
    Demokrasi Parkı’nda gerçekleştirilen aşure etkinliğinde Alevi Dedesi Mehmet Ali Tutal’ın duasının ardından partililere ve vatandaşlara aşure dağıtıldı.
    Aşure dağıtımında konuşan Merkez İlçe Başkanı Hanifi Çavuş, Yassı Muharrem-i içlerinde hissettiklerini belirterek, “Yassı Muharremi içimizde hissederek bir kez daha başımız sağ olsun. Ne Muharrem nede Ortadoğu eski tadındadır. Kerbela’da olduğu gibi bu gün de Müslüman Müslüman’ın kellesini almakta. Hem Kerbela’da olanlar, hem de 20. Yüzyılın sonlarında yaşadığımızı IŞİD belasının başımıza saldığı, Ortadoğu’da insanların hunharca katlettiği günlerin sona ermesi, barışın gelmesi, hoşgörü ve sevginin bu coğrafyada sürmesi için dualar edeceğiz. Bu aşuremizin barışa vesile olmasını diliyorum” dedi.
    İl Başkanı Bilal Doğan ise konuşmasında, “Hz. Hüseyin olmak üzere Kerbela şehitlerini anmak için oruçlar tutulup ibadetler edildi. CHP ailesi olarak Adıyamanlı hemşerilerimize Hz. Hüseyin Efendimiz ve beraberindekileri unutturmamak adına aşure ikramında bulunacağız. 1375 yıl önce Kerbela’da yaşanan katliam Ortadoğu’da bugün devam etmektedir. Bizim dileğimiz, temennimiz akan kanın durması, tüm dünyaya barışın egemen olmasıdır. Hz. Hüseyin ve yol arkadaşlarının en büyük dileği de buydu. Hz. Hüseyin Efendimizi ve beraberindekileri saygı ve hürmetle anıyoruz. Bu aşurenin barışa ve huzura vesile olmasını Cenab-ı Haktan diliyorum” dedi.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz