Çelikhan Yoluna Bariyerli Önlem

    0
    180

    AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, son günlerde ölümlü kazalarla gündeme gelen Adıyaman-Çelikhan yolunda bariyer korumasının programa alındığını ve önümüzdeki hafta içinde çalışmaların başlayacağını açıkladı. 
    Ölümlü kazalarla son zamanlarda sık sık gündeme gelen ve bariyer eksikliği dile getirilen yolla ilgili milletvekillerinin baskısı sonuç verdi. AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş “Önümüzdeki hafta içinde mühendislik hatalarının fazla olduğunu düşündüğümüz ve yeniden yapımı için sürekli gündemimizde tuttuğumuz yol ile ilgili, en azından yeni yol yapılana kadar, tehlike arz eden yerlerde bariyer korumasının yapılması için karayolları nezdinde yaptığımız girişimler sonuç verdi. Önümüzdeki hafta içinde yol boyunca tehlike arz eden tüm yerlere bariyer koruması yapılacak” dedi.
    Sadece yolların yapılmasının yeterli olmadığını, esas olanın mühendislik hatalarının en az olduğu, güvenliği yüksek yolların yapılması olduğunu savunan Yetiş, “Çelikhan yolu gerçekten kalitesi ve güvenliği çok düşük bir yol. Bu yolda gerçekten tedbirsizlikten birçok vatandaşımızı kaybetmiş olmamız kabul edilemez. Bu nedenle yolun yeniden yapımı ve kalitesinin artırılması ile ilgili sürekli gündemi sıcak tutuyoruz. Daha önce ulaştırma eski bakanımız sayın Binali Yıldırım bey ile yaptığımız görüşmelerde bu yolda çok fazla mühendislik hatalarının olduğunu ve yeniden yapılmasının zorunlu olduğunu belirtmiştik. Yolun haritalaması yapıldı. Bu yolun kalitesi yüksek ve daha kısa bir yol olması için çabamızı sürdüreceğiz. Şimdilik bariyer yapılması yönünde bir karar çıktı. Önümüzdeki hafta bariyer çalışmaları başlayacak. Dilerim bundan sonra bu yolda herhangi bir ölümlü kaza olmaz” diye konuştu.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz