Çadırkent Korosu Profesyonellere Taş Çıkarttı

    0
    337

    Adıyaman Çadırkent Konaklama Tesislerinde kalan Suriyeli sığınmacı çocuklardan oluşan koro, performansıyla profesyonellere taş çıkarttı.

    AFAD’ın çocuk korosuna aldığı şık kıyafetler de göz kamaştırdı.

    Suriyeli çocuklardan oluşan koro, seslendirdikleri birbirinden güzel Türkçe eserlerle doyumsuz bir müzik ziyafeti sundu.

    Önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde vereceği konserin hazırlıklarını sürdüren Suriyeli çocuklardan oluşan çocuk korosu, Halk Eğitim Merkezi tarafından çadırkentte görevlendirilen Müzik öğretmenlerinin mahiyetinde provalarını hızlandırıyor.

    Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde verecekleri konser için prova yapan Çadırkent Korosu, verdikleri konserle profesyonellere adeta taş çıkarttı.
    14 Suriyeli çocuktan oluşan koronun provalarını izlemek üzere hafta sonu Çadırkentte giden Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, eşi Beyhan Demirtaş’la birlikte Suriyeli çocuklardan oluşan koronun seslendirdiği Türkçe eserleri dinledi.
    Suriyeli çocukların verdiği hazırlık konserinde Koronun Solisti Suriyeli 8 yaşındaki Abdullah Nasri’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için söylediği “Selam Olsun Erdoğan’a” parçası büyük beğeni alarak ayakta alkışlandı.
    Çadırkent Korosunun kurulmasında emeği geçen AFAD Yönetimine ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne teşekkür eden Vali Mahmut Demirtaş, Suriyeli çocukları performanslarından dolayı kutlayarak, konser için teşekkür etti.
    Suriyeli çocuklardan oluşan Çadırkent Korosunun önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bir programa katılacağını belirten Vali Mahmut Demirtaş, “Çocuklarımızı performanslarından dolayı tebrik ediyorum. Çocuklarımızın Ankara’da Sayın Cumhurbaşkanımızın da katılacağı programda da aynı performansı göstereceklerine inanıyorum. Suriyeli kardeşlerimizi 3 yıldan fazla bir süredir ilimizde misafir olarak ağırlıyoruz. Bu süre zarfında siz Suriyeli kardeşlerimizin acısını paylaşmaya çalıştık. Temennimiz ülkenizdeki iç karışıklıkların bir an önce son bularak, huzur ve barışın hakim olması ve sağlıklı bir şekilde vatanınıza dönmenizdir. Memleketiniz huzura kavuşana kadar sizleri bir kardeş gibi burada misafir edeceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da misafirperverliğimizden hiç bir eksilme olmayacaktır. Aynı zamanda Çadırkentte meslek edindirme kursları açarak sizleri bir meslek sahibi yapmak için yoğun gayret sarf ederek devletimizin kaynaklarını sizler için seferber ettik”dedi.
    Suriyeli Muhacir El Halebi ise, gösterdikleri yakın ilgi ve misafirperverlikten dolayı Vali Mahmut Demirtaş’ın şahsında Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve hükümetine teşekkür ederek,” Burada bizlere her türlü imkanı sağladınız. Adıyaman Çadırkentte olmaktan dolayı kendimizi şanslı görüyoruz. Yaptığınız yardım ve desteklerle bizlere Ensar olduğunuz için sizlere teşekkür ediyoruz. Aranızda bulunmaktan dolayı hiç bir zaman kendimizi mülteci olarak görmedik, kendi evimizde hissediyoruz. Bu hizmetlerinizden dolayı en içten şükranlarımızı sunuyoruz”ifadelerini kullandı.
    Vali Mahmut Demirtaş daha sonra eşi Beyhan Demirtaş ile birlikte kamp alanı içerisinde açılan meslek edindirme kursları ve okulları gezerek incelemelerde bulundu.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz