Bölge Gazetecileri Barış İçin Deklarasyon Yayınlayacak

    0
    395

    30 yıla aşkın bir süredir ülkede devam eden savaş ve şiddet ortamının sona ermesi için Doğu ve Güneydoğu’daki Gazeteciler Cemiyetleri ülkenin huzura kavuşması için ortak bir deklarasyonla katkı sunmaya hazırlanıyor.

    Girişimci üç Cemiyet olarak Diyarbakır Gazeteciler Cemiyetinde bir araya gelen Diyarbakır Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Mahmut Bozarslan, Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemil Aydoğan ve Adıyaman Kommagene Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haci Bozkurt, yayınlamayı programladıkları deklarasyon çalışmalarını başlattı.

    Aralıklı ateşkes ortamları ile netleşmeyen taleplerle halkların akan kanı ve göz yaşlarının halen akmaya devam ettiğini, ülkede bu süre zarfında 500 milyar dolar kayıp ve yaklaşık 100 bin can kaybı olduğunu ve bu duruma duyarsız kalmanın bir vebal olduğunu kaydeden Aydoğan, Bozarslan ve Bozkurt: “ Dünya genelinde silahlı mücadeleler sadece toprak(coğrafya ) için yapılmaktadır. Özerklik gibi demokratik taleplerin çözümü sistem içinde parlamentoda Demokrasi kuralları içinde yapılmaktadır. Bu istekler silah ile çözülecek istekler olmayıp demokrasi kuralları içerisinde çözülecek meselelerdir.  Barış ve demokrasinin ülkemizde hayata geçmesi için 7 maddelik bir deklarasyon hazırlıyoruz. Hazırladığımız deklarasyonu çok kısa süre içerisinde kamuoyuna açıklayacağız. Birer nüshasını konunun muhataplarına göndereceğiz “ diye kısa bilgi verdiler.

    PHA

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz