Başkan Fırat’tan Sağduyu Çağrısı

    0
    172

    AK Parti Adıyaman İl Başkanı İbrahim Halil Fırat, Kobani eylemleri nedeniyle yaşanan olaylar ile ilgili yaptığı açıklamada, Adıyaman’ın barış ve huzur kenti olduğunu belirterek, provokasyonlara dikkat çekti. 
    Parti binasında düzenlenen basın açıklamasında gazetecilerin olaylarla ilgili sorulan sorusunu cevaplayan İbrahim Halil Fırat, yaşananların Türkiye’yi karıştırmaya yönelik eylemler olduğunu dile getirdi.
    Fırat açıklamasında, “Adıyaman huzur ve barış kentidir. Her yerde bunu gururla övünerek söylüyoruz. Adıyaman’da böyle bir şeyin yaşanması gerçekten üzücüdür. Ama biz bunun niye çıkarıldığını ne sebeple çıkarıldığını da tamamen burada ki halkı birbirine düşürmek olduğunu düşünüyoruz. Burada ortalığı karıştırmak istiyorlar. Türkiye’de gezi olaylarında aynı şeyler yaşandı. Türkiye’de daha sonra 17-25 Aralık operasyonu ile Türkiye’de iç kargaşaya sebep vermek adına yapılan bir takım hamleler yapıldı. HDP’nin açıklamış olduğu halkımız sokağa çıksın biz bunu kesinlikle bir siyaset anlayışına bağdaştırmıyorum. Ben kesinlikle halkımızı sağduyuya davet ediyorum. Halkımızın böyle taşkınlıklara sebebiyet vermemesi gerektiği konusunda düşünüyorum. Eğer varsa bir sıkıntı bunu tamamen demokratik kurallarla yerine getirmeleri gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bir esnafın dükkânını kırarak, bir banka şubesinin camını indirerek çözüme kavuşacağına inanmıyorum. Bir eylem varsa da bunun tamamen demokratik yollarla yapılacağına inanıyorum. Bütün Adıyamanlı hemşerilerimi sağduyuya davet ediyorum” dedi.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz