Siyasilerin üstün çalışmalarıyla birçok metropole ilham veren Adıyaman, sorunsuz, sosyal ve gelişmişlik anlamında ülkenin ve dünyanın birçok yerinden göç almaya devam ediyor!
Dirayetli, becerikli, hak yemez siyasileri ve bürokratları sayesinde son yıllarda yaptığı atılımlarla ve aldığı hizmetlerle Avrupai bir şehir görünümüne kavuşan Adıyaman, birçok ülke ve ilden göç almaya başladı!
İşsizliğin tamamen ortadan kalkmasıyla işçi bulamayan fabrikaların yurt içi ve yurt dışından işçi ithal ettiği Adıyaman’da, yardım edilecek fakir fukaranın kalmamasından sonra ildeki hayırseverlerin yapacakları yardımları komşu illere, hatta başka ülkelere göndermeye başladı!
En Büyük Problem Fazla Huzur
İçerisinde bulunduğu durumdan duydukları memnuniyeti anlatan Adıyamanlılar, Hükümetin son yıllardaki yatırımları ile bu seviyelere ulaştıklarını söyleyerek, “Devletimizin yatırımlarını Adıyaman ve çevresinde yoğunlaştırması, Adıyaman’ın
Avrupai bir kent görünümüne kavuşmasını sağladı. Sanayiden tarıma, turizmden eğitim ve sağlığa kadar birçok alanda ülkenin en iyi ili konumuna ulaşan Adıyaman’da yaşam koşullarımız maksimum seviyelere çıktı!” dedi.
Güneydoğu Anadolu Bölgesinden yüzde 10 civarında oy alan İktidar partisi, bölgenin en gelişmiş ili Adıyaman’dan daha yüksek oy alabilmek için yatırımlarını bu ille dökmeye başladı!
İktidar partisinin nimetleriyle son 10 yılda; uluslararası havalimanına ve hızlı tren ağına sahip olan Adıyaman’da, ülkenin en çılgın projesiyle de Atatürk Barajı ile Marmara Denizi’nin birbirine bağlanmasına az bir zaman kaldı.
Deniz seferlerine ve duble yollara kavuşan bu şirin ilimiz yapılan istatistiklere göre ulaşımda dünyanın en gelişmiş illeri arasında yer alıyor.
Ulaşımın yanı sıra; eğitimde son yıllardaki başarısı ile üniversite ve liselere giriş sınavlarında ilk 10’a 6 öğrenci sokmayı başaran Adıyaman’da sınava giren bütün öğrencilerin hepsi 4 yıllık fakülte kazanması dikkatlerden kaçmadı.
Sağlıkta da yurtdışından gelen hastaların Adıyaman’daki hastanelerde şifa bulması üzerine şehirdeki bütün hastanelerde boş yatak kalmadı!
Yetkililerden edinilen bilgiye göre; inanç turizmi, kültür turizmi ve tarihi turizminden sonra Atatürk Baraj gölü kıyılarının plaj haline getirilmesi ile deniz turizmine de ev sahipliği yapan Adıyaman‘a gelen turist sayısının yıllık 2 milyonu aştığı belirtildi.
İspanya’nın en ünlü turizm kenti İbiza’ya rakip olan Adıyaman, turizmde dünyanın en büyük şehirleri arasındaki yerini aldı.
Büyükşehirleri kendine kıskandıran bir gelişmişlik sağlayan Adıyaman, Manchester, Paris, Madrid, Viyana, Amsterdam, Berlin ve Münih yöneticilerinin ‘Kardeş Şehir’ olmak için sıraya girerek yöneticilerimizden randevu talep ettiği öğrenildi!
Adıyaman’ın bu önlenemez ilerleyişine kayıtsız kalmayan yetkililer, Adıyaman’a komşu olan Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ın bazı ilçelerini bu ile bağlamak için de harekete geçti.
Pardon…
Uyanın artık.
Geldik!