ATSO ve KOSGEB’den Bilgilendirme Toplantısı

    0
    620

    Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) desteklerine ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

    Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB işbirliği ile iş adamlarına yönelik, işini geliştirmek, kendi işini kurmak isteyenlerin KOSGEB’in hibe ve desteklerinden faydalanabilmelerine imkân sağlayan bilgilendirme toplantısı, ATSO Meclis Salonunda gerçekleştirildi.

    KOSGEB destek ve hizmetleri hakkında bilgilendirme toplantısına Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, KOSGEB Başkanlık Müşaviri Serhan Eker, KOSGEB Adıyaman Hizmet Merkezi Müdürü Adnan Akyüz, ATSO Meclis üyeleri, oda üyeleri, girişimciler ve girişimci adayları katıldı.

    Toplantının açılış konuşmasını yapan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, girişimcilerin ufkunu açacak bu tür toplantıları önemsediklerini belirtti. Uslu, “KOSGEB desteklerini özellikle KOBİ’lerimiz için biz çok önemsiyoruz. Zaman zaman bunu dile getiriyoruz. Gerçekten günümüz iktidarı bu konularda kesenin ağzını açmış. Bu desteklerden maksimum oranda faydalanmamız gerekiyor. Ama maalesef biz bunlardan minimum derecede faydalanıyoruz. Biz çok sayıda kişiye girişimcilik eğitimi verdik. Bu işin odaya külfeti var ancak bizde şu anlayışla hareket ediyoruz. Ticaret ve Sanayi Odası sadece aidat alan bir kurum niteliğinden çıksın. Aldığımızı geri nasıl kazandırırız düşüncesinde olduğumuz için bu girişimcilik eğitimine önem veriyoruz” dedi.

    KOSGEB Adıyaman Hizmet Merkezi Müdürü Adnan Akyüz de insanların girişimcilik kültürünü arttırmaya çalıştıklarını ifade ederek KOSGEB’in sağladığı desteklerden girişimcilerin daha fazla faydalanması temennisinde bulundu.

    Daha sonra söz alan KOSGEB Başkanlık Müşaviri Serhan Eker, KOSGEB destekleri ve girişimcilik kültüründen bahsederek AR-GE’nin KOBİ’ler üzerindeki önemine anlattı.

    Eker, “Girişimcilik Adıyaman’da özümsendi. Gerçekten iş kuracak insanların KOSGEB’den gerekli desteği aldıklarını düşünüyorum ama Adıyaman’da özellikle iki destek programımız var. Bunlardan birisi girişimcilik destek programı. Bu Adıyaman’da iyi gidiyor. 90 adet işletme kurulmuş durumda. Bunlardan birisi AR-GE inovasyon ve endüstriyel uygulama destek programı. Diğer bölgelerde ve gelişmiş illerde bu destek programı daha rahat uygulanıyor. Şu anda Adıyaman’da istediğimiz seviyede değil. Ama Adıyaman Üniversitesinin açılmasıyla burada bir işbirliği protokolü uygulandı ve Adıyaman ilinde bu destek programı veriliyor. Bunun şöyle faydaları var. Biliyorsunuz AR-GE desteğini Türkiye’de çeşitli kurumlar veriyor. KOSGEB’de veriyor. Bizim en önemli özelliğimiz bu desteği yerinde vermemiz. Yani Adıyaman’da araştırma-geliştirme yapmak isteyen kişi direkt KOSGEB müdürüyle muhatap oluyor ve bu desteği alıyor” dedi.

    İnovasyon konularına da değinen Eker, şunları söyledi: “Bir işletmenin kendini devam ettirebilmesi için iki şey vardır. Sürekli gelişip kar etmek. Bu büyüme işlemini sağlayan en önemli hususta inovasyon kelimesidir. Biz eğer bu yenilik sistemine uyum sağlayamaz isek maalesef Türkiye’de kurulan işletmelerin yüzde 70’ine yakını ilk beş yıl içinde batıyor. Bu ilk 5 yılda yüzde 70’in içine girme ihtimalimiz yüksek. Yenilikten kasıt sadece ürün yeniliği de değil. Yani yaptığımız pazarlama sisteminde bile yenilik yapsak yeterli. Ama bizim AR-GE kapsamında verdiğimiz destekler genelde ürünlere yönelik. Eğer bu yenilik tarzında ürünleriniz varsa KOSGEB destekliyor” dedi.

    Destek programları konusunda detaylı bir bilgi veren KOSGEB Başkanlık Müşaviri Serhan Eker, katılımcılardan gelen soruları cevaplandırarak konuşmasını tamamladı.KOSGEB TOPLANTI (2)

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz