Asansör Faciasının Son Kurbanı Toprağa Verildi

    0
    316

    Adıyaman’da 8 katlı bir binada asansör kapısının açık bırakılması sonucu 5’inci kattan asansör boşluğuna düşerek hayatını kaybeden küçük çocuk toprağa verildi.
    Edinilen bilgiye göre, Atatürk Bulvarı 56 Evler B Blok’ta 5’inci katın asansör kabininin kapısının açık olduğunu gören Gazi Ağgül (8), aşağı baktığı esnada asansör boşluğuna düştü. Küçük çocuk zemin kata çakıldı. Olayı fark eden vatandaşlar durumu itfaiye, sivil savunma, polis ve 112 sağlık ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler zemin katta bulunan asansör kapısını açmak için dakikalarca uğraştı. Kapı güçlükle açılırken ekipler, çocuğun cansız bedeniyle karşılaştı. Polis ekipleri olay yerinde inceleme yaptıktan sonra çocuğun cenazesi otopsi yapılmak üzere Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. 
    Küçük çocuğun cenazesi, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Adıyaman Belediyesi Yeni Mezarlık’ta toprağa verildi. 8 yaşındaki Gazi Ağgül’den geriye fotoğrafları kaldı.
    Cenazede çocuğun yakınları sinir krizi geçirdi. Baba Ziya Ağgül, “Hükümet konağı ile karşı karşıya olan bir bina çocuklarımıza mezar oldu. Bunu yetkililerden arzu ediyorum. Şu an bizim ciğerimiz yanmış ama başkasının yanmaması için bu tedbirler neden alınmıyor? Bugün o asansörler arızalı vaziyette. 8 yaşındaki bir çocuk ne bilsin yani orada boşluk mu var, asansör mü var? Karanlıkta elektrik yok, bir şey yok” şeklinde konuştu.
    Amca Haci Ali Ağgül ise “Bizimki gitti, başkasınınki gitmesin. İlla bir canın gitmesi mi lazımdı kapatılması için” dedi.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz