Adıyamanlı kadınların “Ev yapımı salça” telaşı

    0
    116

    Adıyamanlı kadınlar kış hazırlıklarına başlarken, kışın vazgeçilmez tatlarından olan ev yapımı salça için kollar sıvandı.
    Ev yapımı salça, organik olması nedeniyle Adıyaman’da mutfakların vazgeçilmez tatları arasında yer alıyor. Salça sezonunun açılması ile birlikte Adıyaman’da ev hanımları pazarlarda kaliteli salçalık domates ve kırmızı biber telaşına düştü. Kaliteli domatesi ve biberi bulan kadınlar, kışın yemeklerde kullanılmak için odun ateşinde büyük tavalarda pişirip cam kavanozlara koydukları salçaları büyük zahmet ve emekle hazırlıyor. Küf ve bakteriyi geç tutması ve tamamen ev yapımı olması yönünden son derece sağlıklı bir besin olarak kabul edilen geleneksel ev yapımı salça, yıllardır mutfakların vazgeçilmezi olmayı sürdürüyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da ev yapımı salçadan vazgeçmediklerini söyleyen Adıyamanlı ev hanımları, “Evlerde odun ateşinde yaptığımız domates salçası daha güzel, lezzetli ve tatlı oluyor. Domateslerin içine kırmızı biber katarak hem lezzet ve renk verince kışlık ev yapımı salçanın tadı bir başka oluyor” dedi.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz