Adıyaman’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlandı

    0
    477

    Adıyaman’da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.

    Valilik önünde düzenlenen törene Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Adıyaman AK Parti Milletvekili Salih Fırat, Garnizon komutanı Albay Davut Kulalar, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, İdare Mahkemesi Başkanı Alper Ergüder, Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Talha Gönüllü, kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı.

    Tarih boyunca Türkiye Cumhuriyeti devletini yıkmak isteyen dış mihrakların olduğunu ifade eden Vali Abdullah Erin, “Sadece Anadolu coğrafyasının değil. İnsanlık tarihinin en haksız işgallerinden birini bertaraf etmek için memleketin bir yanında din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı olmaksızın başlatılan istiklal mücadelemizin bize bıraktığı en önemli miraslardan biri kuşkusuz 29 Ekim 1923’de ilan edilen Cumhuriyet’tir. Bağımsız müştakil yaşama arzusu ile icra edilen bu büyük zaferi sürekli hale getirmek isteyen hedefi en başta tam bağımsızlık ve muhasır medeniyetler seviyesini aşmak olarak belirleyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu hedeflere ancak cumhuriyet ve demokrasi ile varabileceğini ön görmüştür. Ancak geçmişten bugüne milletimizi bu hedeften uzaklaştırmak için bazı mihraklar elinden gelen her şeyi yapmaktadır” dedi.

    Yapılan açılış konuşmalarının ardından Cumhuriyet İlkokulu 4 sınıf öğrencisi Fatma Saadet Duru ‘Cumhuriyet’ isimli şiiri okudu.

    Program sonunda kompozisyon, şiir, resim yarışmalarında birinci olan öğrencilere başarı belgesi ve madalyaları verildi.

     

    Tören bayrak geçişinin ardından sona erdi.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz