Adıyaman Üniversitesi’nde Girişimcilik Sertifikaları Dağıtıldı

    0
    459

    Adıyaman Üniversitesi’nde girişimcilik dersini başarıyla tamamlayan toplam 235 öğrenciye sertifikaları verildi.
    Adıyaman Üniversitesi ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğinde yürütülen ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Projesi’ kapsamında öğrencilere eğitim verildi. Adıyaman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Adıyaman Üniversitesi Meslek Yüksekokulu, Kahta Meslek Yüksekokulu, Gölbaşı Meslek Yüksekokulu ve Besni Meslek Yüksekokulu’nda Girişimcilik dersi alan toplam 235 öğrenciye ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi’ verildi. Bu belgeyi alan öğrenciler mezun olduktan sonra KOSGEB’in sağladığı 30 bin TL hibe, 70 bin TL de faizsiz kredi olmak üzere toplam 100 bin TL destekten faydalanabilecek.
    Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen sertifika törenine; Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, KOSGEB Adıyaman Hizmet Müdürü Adnan Akyüz, Gölbaşı MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nazif Çetin, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
    Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Adıyaman KOSGEB Hizmet Müdürü Adnan Akyüz, Adıyaman Üniversitesi’nin birçok alanda Adıyaman’ın önünü açtığına dikkati çekerek, Girişimcilik hususunda da Adıyaman’a çok değerli katkılarda bulunduğunu söyledi.
    Türkiye’de sayılı üniversitede Girişimcilik dersi eğitiminin verildiğini vurgulayan Akyüz, “Bu uygulamayı Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü’nün önemli katkıları sonrasında Adıyaman Üniversitesi’nde geçen sene ilk defa düzenledik. 2013-2014 güz dönemi başlamadan önce planlama yapılarak gerek Adıyaman merkezde gerekse ilçelerdeki Meslek Yüksekokullarında olsun bir çok bölümde bu dersler verilmeye devam ediyor. Girişimciliğe verdiği bu önemden ötürü Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü hocamıza çok teşekkür ediyorum. Üniversitemiz Siz kıymetli öğrencilerimizin sadece öğrenim hayatında değil mezun olduktan sonraki sosyal hayatında da devamlı yanınızda olduğunu bu sertifikaları vererek gösteriyor” dedi.
    ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi’ almaya hak kazanan öğrencilerimizi tebrik ederek konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, öğrencilerin kazandığı bu haktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
    Rektör Gönüllü, öğrencilerimizin mezun olduktan sonra kendi işlerini kurabilmelerine imkan tanıyan bu belgelerin kendilerine çok büyük bir avantaj sağlayacağını dile getirerek, “235 öğrencimiz bu belgeyi alma hakkı elde etti. Oldukça iyi bir rakam. Mezun olduktan sonra 30 bin TL hibe, 70 bin TL faizsiz kredi olmak üzere toplam 100 bin TL destek almaya hak kazanacaksınız. Başarılı bir girişimci olabilmeniz için bu parayı iyi yönetmeniz gerekiyor. İyi ve parlak fikirlerle, faydalı yatırımlar yapmalısınız. Bunu yaparken de piyasayı iyi analiz etmelisiniz, iyi bir piyasa araştırması yapmalısınız. Değişen tüketici tercihlerini dikkate almalısınız. Piyasada ne gider, bunun tespitini yapacaksınız. Yeteneğiniz, edindiğiniz bilgi ve deneyimlerinizle, iyice düşünerek bu işleri yapacaksınız. Piyasa demek üniversite demek değildir, piyasa farklıdır. Üniversite düşünmeyi, teoriyi, neyin nasıl yapılacağını öğretir; ama siz parlak fikirlerinizi aklınız ve bu güne kadar edindiğiniz bilgi ve deneyimlerle piyasayı dolaşarak, benimseyerek ve yaşayarak hayata geçireceksiniz. Sizin bunu en güzel şekilde yapacağınıza ben yürekten inanıyorum. Hepinizi tebrik ediyorum. KOSGEB İdaresi Başkanlığı ile Adıyaman Hizmet Müdürü Sayın Adnan Akyüz’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.
    Öğrenciler katılım belgelerini Rektör Prof. Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, KOSGEB Adıyaman Hizmet Müdürü Adnan Akyüz ve Gölbaşı MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nazif Çetin’den aldı.

     

    AW000275AW000275

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz