Aday Memurlar Temel Eğitim Sınavlarına Girdi

    0
    425

    Aday Memurların Yetiştirilmelerine Dair Genel Yönetmelik hükümleri çerçevesinde Adıyaman Üniversitesi personeli 53 aday memur Temel Eğitim Sınavına girdi.

    Adıyaman Üniversitesi’nin çeşitli akademik ve idari birimlerinde görev yapan aday memurlar, aldıkları Temel Eğitimin akabinde sınava tabi tutuldu.

    Meslek Yüksekokulu bilgisayar laboratuarında düzenlenen sınava 53 memur katıldı ve sınav 100 dakika sürdü. Aday memurlara Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Genel Olarak Devlet Teşkilatı, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu, İnsan Hakları, Yazışma ve Dosyalama Usulleri, Gizlilik ve Gizliliğin Önemi, Devlet Malını Koruma ve Tasarruf Tedbirleri, Türkçe Dilbilgisi Kuralları, Halkla İlişkiler, Haberleşme, Milli Güvenlik Bilgisi ve İnsan Hakları konularında toplam 100 soru soruldu.

    Aday memurlar Temel Eğitim Sınavının ardından Hazırlayıcı Eğitim Programına katılacak. Hazırlayıcı Eğitim Programında ise; 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu, 2914 Sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu, Sicil ve Disiplin Yönetmeliği, Bilgi Edinme Hakkı Kanunu-Dilekçe Hakkının Kullanılması, 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu, 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu, Diksiyon Eğitimi, Toplam Kalite Yönetimi, Tahakkuk İşlemleri ve Taşınır İşlemleri konularında eğitim verilecek.

    Hazırlayıcı Eğitim Programı sonunda Hazırlayıcı Eğitim Sınavı yapılacak. Temel Eğitim ve Hazırlayıcı Eğitim Sınavını başarıyla tamamlayan memurlar Asil Memur olmaya hak kazanacak.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz