Kaymakam İmamoğlu; “Besni Potansiyel Olarak Dinamik Bir İlçe”

0
975

Besni’nin potansiyel olarak dinamik bir ilçe olduğunu söyleyen Besni Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu; “Besni’ye gelmeden önce ilçeyi Besni üzümü diye biliyorduk. Daha sonra buraya gelip Besni’ye baktığımızda gerek potansiyel olarak, gerek nüfusu ve imkanları olarak dinamik bir ilçe. Hatta orta ölçekte bir il bazında bir ilçe. Bunu gerçekten Besni’de görev yaptığım için değil, dışarıdan gözlemleyen bir idareci olarak, Türkiye’nin değişik bölgelerinde görev yapmış biri olarak bunu açıkça söylüyorum. İnşallah bunu bir adım daha ileri götürmek için hep beraber Belediyesi, Kaymakamlığı ve STK’lar ile el ele vererek Besni’yi daha iyi yerlere getireceğimize inanıyoruz. Besni’ye geldiğimde ben bu potansiyelin var olduğunu anladım. Klasik olur ama un var, şeker var, yağ var. Besni hep beraber helva yapacağımız bir ilçe.

Eğitimi Daha İyi Seviyeye Çıkartmak İçin Önemli Çalışmalar Yapacağız

Besni’ye geleli iki ay kadar bir süre oldu. Şuan biz STK’lar ve şehrin önde gelen vatandaşları ile görüşerek fikir alışverişi yapıyoruz. Besni’mize kısa veya uzun vadede neler yapabilirizi tartışıyoruz. Besni’de eğitim çok önemli. Besni Türkiye’de ve Dünyada eğitim bayramı kutlanan tek ilçe. Buda eğitime verdiği önemi gösteriyor. Biz Besni’de Milli Eğitim camiamız ile birlikte eğitimi istenilen seviyeye çıkarmak için hep birlikte hareket edeceğiz. Bu konuda da iş adamlarımızın ve STK’ların da desteği var. Eğitim şu an iyi seviyede ama daha iyi seviyeye çıkarmak için önemli çalışmalar yapacağız. Kurum müdürlerimiz ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ile bir toplantı yaparak sorunları ve talepleri dinledik. İnşallah bunun sonucunu belli bir periyotta alacağımızı düşünüyoruz.

Fakültemiz İle Besni’yi Öğrenci Şehri Haline Getirmek İstiyoruz

Fakülte Besni için büyük bir kazanç. Bununla ilgili başta hayırsever işadamımız Merinos Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu olmak üzere siyasilerimiz ve STK’larımızın işbirliği ile Fakülteyi daha iyi geliştirip Besni’yi bir öğrenci şehri haline getirmek istiyoruz. Şuan yaklaşık 50 öğrencimiz var. Bir düşünün orada 1000-2000 öğrenci olduğunda Besni için bacasız sanayi olacak. Bacasız sanayi olduktan sonra da belki  10 bin 20 bin artarak Besni’nin gelişmesine etkisi olacak.

Besni Yeterince Turizmden Faydalanamıyor

Gaziantep, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa bize yakın olmasına rağmen, Besni yeterince turizmden faydalanamıyor. Burada özellikle eski Besni’mizi Belediyemiz ile iş birliği içerisinde eski Besni Ören yerindeki tarihi eserleri gün yüzüne çıkartarak turizme kazandırmak istiyoruz. Ayrıca restorasyonu devam eden Kızılin Köprüsünde (Göksu) çalışmalar bitmek üzere. Sofraz Anıt mezarları da turizm için önemli bir potansiyele sahip. Burayı da canlandırmak için el birliği ile çalışmalar yapacağız. Fırat nehrini aktif hale getirerek özellikle su sporları ve tekne turları gibi etkinliklerle Besni’yi turizmde bir cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz