40 Yılı Aşkın Süredir Konuşulan Çelikhan Malatya Yolu Açıldı

    0
    416

    Malatya’da 40 yılı aşkın süredir konuşulan Adıyaman-Çelikhan-Yeşilyurt-Malatya yolu geçen ay trafiğe açıldı.
    AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, 2013 yılı değerlendirme toplantısında karayolları çalışmaları hakkında bilgi aktardı.
    Tüfenkçi, “Malatya ile Adıyaman arasındaki ulaşım ve trafik sorunlarına çözüm yolunda üretilen ve yaklaşık maliyeti 147 milyon TL olan ‘Adıyaman-Çelikhan-Yeşilyurt-Malatya’ yolu ham olarak geçen ay trafiğe açıldı. Bu yolumuzun 2014 yılı içerisinde asfaltlama işi bitirilmiş olacak” dedi.
    Kayseri yolundaki Karahan Tüneli ile Adıyaman yolundaki Erkenek Tünelleri hakkında da bilgi veren Tüfenkçi, “Malatya’mız için Doğu-Batı hattında en önemli güzergahı olan Karahan Tüneli’nin yapım çalışmaları devam ediyor. Yaklaşık maliyeti 111 milyon 754 bin TL olan tünelin eksik kalan işlerinin ikmal inşaatı için 14 Haziran 2013 tarihinde ihalesi yapıldı ve ihaleyi 77 milyon 957 bin TL tutarla kazanan HGG İnşaat firması sözleşmeye göre işi Nisan ayında tamamlayacak. Yine Karahan Tüneli gibi Malatya-Darende ayrımı-Gölbaşı 5.Bölge Hudut yolu üzerindeki Erkenek tünelinin de ikmal kısımlarındaki eksik kalan işlerinin yüklenici firma tarafından nisan ayında bitirilmesi bekleniliyor” şeklinde konuştu.
    Tüfenkçi, kuzey çevre yolu çalışmaları hakkında da şunları söyledi:
    “Bildiğiniz gibi Malatya’mızın trafiğini rahatlatmak amacını taşıyan 54 kilometre uzunluğundaki Kuzey Çevre Yolu Projesi’nin 30 kilometresinde arazi toplulaştırması yapılıyor. Bizler köy ziyaretleri kapsamında gittiğimiz Bulgurlu, Hacıhaliloğlu, Hacı Yusuflar, Hanımınçiftliği, Karaköy, Orduzu, Özal, Samanköy, Şahnahan, Yeniköy, Battalgazi, Hatunsuyu, Çayır Köyü ve Kuşdoğan’daki toplulaştırmanın hangi aşamasında olduğunu gördük. Gerçekten yatırım bedeli yüksek Kuzey Çevre Yolu projesinde maliyeti arttıran kamulaştırma yerine arazi toplulaştırması yapılması uygun görülüyor. Şu anda projenin 387 bin 915 hektarında toplulaştırma ihaleleri yapıldı ve 380 milyon liralık kamulaştırma bedeli, 226 milyon liraya düşürüldü. Bizler Malatya’ya Kuzey Çevreyolu’nu kazandırmayı gönülden arzuluyoruz.”
    Tüfenkçi, Hekimhan karayolu hakkında da, “Malatya-Hekimhan-Sivas yoluna. Bu yolumuzun toplam uzunluğu 108 kilometre olup, iki kısım halinde ihalesi yapılmıştır. 1.kısım ihalesini 84 milyon TL bedelle kazanan Ziver İnşaat, 2. kısım ihalesini 158 milyon 807 bin TL ile kazanan Kolin İnşaatın müteahhitleri şantiyeleri kurmuş harıl harıl çalışıyorlar” bilgisini verdi.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz