Genel Sekreter Şen İddialara Cevap Verdi

    0
    197

     Adıyaman Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Şen, sağlık sektörüyle ilgili son günlerde medyaya yansıyan konularla ilgili açıklamalarda bulunarak, iddialara cevap verdi. 
    Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Şen, toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında iddialara tek tek cevap verdi. Hüseyin Şen, promosyon, bebek ölümü, poliklinik sıkıntısı ve 400 Yataklı Devlet Hastanesinin açılmasıyla ilgili bilgi verdi.
    Geçtiğimiz günlerde Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Abdulkadir Bozan, promosyon ihalesiyle ilgili Kamu Hastaneler Birliği’ni suçlayan açıklama yapmıştı.
    Promosyon konusuyla ilgili sendika yetkilisinin yaptığı açıklamayı ‘mesnetsiz’ olarak değerlendiren Hüseyin Şen, “Promosyon ihalesi kamu ihale mevzuatına uygun bir şekilde tüm bankalar davet edilerek rekabetin azami şekilde gerçekleştirildiği ve açık arttırma usulü ile ihalenin realize edildiği, sonuç olarak en yüksek teklifi veren bankayla çerçeve mutabakatın sağlandığı, mevzuat çerçevesinde diğer hazırlık işlemlerine başlandığı, sonuç olarak bu süreçte personelimize en yüksek mali getiriyi sağlayacak bir ön mutabakat yapılmıştır.
    Yapılan ihalenin mevzuata aykırı olduğu yolunda hukuki bir done ileri sürülmemiş, yine ihaleyi alan bankadan personele daha fazla maddi getiri ve diğer olanakları sunan başka bir bankanın teklifinden söz edilmemekte, dayanaktan yoksun, afaki, tutarlı olmayan, alternatif sunulmayan, başarılı gerçekleştirilen bir işe taş koyan bir yaklaşımın personelimizin çıkarına olmadığı açık olup, personelimizin çıkarını düşünmekten uzak kişisel bir takım saiklerle yapılan bu mülahazaların kimseye fayda getirmeyeceği, sinerjimizin boş tartışmalarla geçmesine vesile olacaktır. Şu bilinmelidir ki Genel Sekreterliğimiz her türlü yapıcı eleştiri, görüş ve önerilere açıktır. Bu bizi güçlendiren daha iyi hizmet sunabilmemiz için gerekli olduğunun bilincindeyiz. Ancak bu tür lüzumsuz karalamaya yönelik eleştirilerin kimseye fayda getirmeyeceği gibi zamanımızın israf edilmesinden başka bir sonuç doğurmayacaktır. Zaten işlemler şu anda tekemmül aşamasında olup bu süreçteki gelişmelerden personelimiz ayrıca bilgilendirilecektir. Şu an da nihai sözleşme banka ile kurumumuz arasında imzalanmamıştır. Sonuç olarak, en iyi teklifi veren banka ile görüşmeler yapılmış anlaşma sağlanması halinde promosyona hak kazananların bankayla yapacağı iş ve işlemler hakkında (Hesap işletim ücreti, Kredi aidatı vb.) personel mağduriyeti olmaması için gerekli düzenlemeler yapılmıştır. Personelimizin her koşulda çıkarını azami seviyede koruyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
    İHD Başkanı Osman Süzen’in Bebek Akbaş’ın ölümünde ihmal olduğu yönündeki iddialara ise Hüseyin Şen, “Bebek Akbaş’ın 37 haftalık olarak prematüre olarak doğmuştur. Acil sezaryenle doğan fakat doğduğunda nefes alamayan bebeğe gerekli müdahale yapılmış ve kuvöze alınmıştır. Bebeğin yeterli nefes alamamasından dolayı 3. basamak yeni doğan servisi hizmeti verilen hastaneye sevki uygun görülmüştür. Tam donanımlı ambulansla Kahramanmaraş’a sevk edilen bebek Pazarcık civarında fenalaşınca Pazarcık Devlet Hastanesi kaldırılmış. Burada yapılan müdahalenin ardından Kahramanmaraş’a ait ambulansla Kahramanmaraş’a götürülürken yolda hayatını kaybetmiştir. Bebeğe yapılması gereken tüm müdahaleler eksiksiz yapılmıştır” şeklinde cevap verdi.
    Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek-2 binası (Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi) kadın doğum servisinde tek hekimin görev yaptığı iddialarını kesin bir dille yalanlayan Şen, “Geçtiğimiz günlerde yanlış anlaşılmadan dolayı hasta yakınlarının bir eylemi olmuştu. Burada hasta yakınlarına 1 doktorun poliklinik yaptığı bilgisi verilmiştir. Adıyaman’da her gün en az 3-4 kadın doğum polikliniği hizmet vermektedir. O gün sadece bir doktorumuz 1 günlük izin almıştır. Tek doktorla hizmet verildiği iddiaları doğru değildir. Sorun yokken sorun varmış gibi yansıtılmıştır” ifadelerini kullandı.

     

    AW169309

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz