1. Uluslararası Adıyaman Arsemia Müzik Festivali Başladı

    0
    347

    Adıyaman’da 1. Uluslararası Arsemia Müzik Festivali kortej yürüyüşü ile başladı.

    Adıyaman Belediyesi ve Adıyaman Filarmoni Orkestrası (AFO) tarafından ilk defa düzenlenen festival, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bando takımının katılımı ile başlayan festival, Mimar Sinan Kültür Parkı önünde başlayıp, Demokrasi Parkına kadar yapılan yürüyüşle devam etti.

    Burada vatandaşlara mini konser verildi.

    Festivalin Sanat Yönetmeni Özgür Oğuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da vatandaşlara klasik müzik dinletmenin sevincini yaşadıklarını belirterek şunları söyledi:

    “Doğu’nun ve Güneydoğu’nun insanı güzel olan herşeyi izler ve dinler. Kaliteyi de iyi bilir. En güzelini buradaki insanlara sunabilmek için de aylardır süren çalışmanın sonuna geldik. Bu festival Adıyaman’ı büyükşehir ligine taşıyacaktır. Adıyaman’ın kültür ve turizmine önemli katkı yapacağına inanıyoruz. Büyük projelerimiz ver. Hepsini tek tek gerçekleştireceğiz. Belediye Başkanımız Hüsrev Kutlu’ya verdiği destekten dolayı teşekkür ediyoruz”

    Oğuz, Adıyaman’da 6 gün sürecek festivalde Adıyaman Belediyesi Konservatuarı Türk Halk Müziği Topluluğu, Turizm ve Kültür Bakanlığı Devlet Halk Dansları Topluluğu ve Solistleri sahne alacağını bildirdi.

    Piyano yarışmasında dereceye girenler ödüllendirileceğini aktaran Oğuz, Uluslararası Piyanist Alexander Mekaav’ın da festivalda sahne alacağını sözlerine ekledi.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz